Max. 30 minuten rijden

Hoewel Sittard met haar historisch centum zeer zeker een bezoek waard is kun je door de goede uitvalswegen in 30 minuten tijd een terrasje op het Vrijthof van Maastricht, het designer Outlet in Roermond of de Duitse stad Aken met zijn Dom en vele andere bezienswaardigehden bezoeken.

Mijd je liever de grote steden of ga je graag de natuur in dan zijn ook de Belgische Kempen, het Drielandenpunt in Vaals of de Maasplassen met het bekende witte stadje Thorn in 30 minuten bereikbaar.

En niet te vergeten het Zuid-Limburgse heuvellandschap dat letterlijk aan je voeten ligt. Hoewel de Mergellandroute niet meer gepromoot wordt kun je op het internet de hele route vinden; ook alle richtingaanwijsborden staan nog langs de hele route.

Maar wellicht de beste tip is nog de website www.visitzuidlimburg.nl; hier staan heel veel mogelijkheden om Zuid-Limburg te verkennen. Binnen een half uur is heel Zuid-Limburg te bereiken en kun je je overige activiteiten na aankomst te voet of met de fiets vervolgen.

Op deze site-pagina kun je overigens nog tal van andere mogelijkheden terugvinden die binnen een half uur te bereiken zijn.

 

 

Maximaal 60 minuten rijden

Heb je er geen moeite mee om wat langer onderweg te zijn dan zijn steden zoals Eindhoven, Keulen, Luik of Brussel binnen 1 uur te bereiken. 

Ga je liever de natuur opzoeken dan zijn de Belgische Ardennen of de Duitse Eifel met het bekende plaatsje Monschau uitstekende bestemmingen die je binnen 1 uur tijd te bereiken.

Of wat dacht je van een boottochtje op de Duitse Rursee die je met een mooie wandeling kunt combineren?

Er is zoveel te beleven en na 'n uurtje rijden ben je letterlijk in een andere wereld. Het buitenland ligt aan je voeten.